136 години град Попово (СНИМКИ)

Община Попово
Община Попово / Община Шумен
Тържественото честване на 136-ата годишнина от обявяването на Попово за град започна с водосвет за добруването на града и неговите жители в храм „Св. Успение Богородично”. Празничната служба бе водена от ст. ик. Валентин Лазаров, съобщиха от общината.

10 юни - Ден на Попово
Община Попово


Преди началото на тържествената сесия, по повод Празника на град Попово, кметът на общината д-р Людмил Веселинов и председателят на Общински съвет – Попово – Георги Георгиев, посрещнаха в Общинска администрация официалните делегации от побратимените на Попово градове – Зарайск (Русия), Макаров (Украйна), Къмпълунг (Румъния) и Неготино (Северна Македония).

10 юни - Ден на Попово
Община Попово


В празничния 10 юни – Ден на Попово, се проведе тържествена сесия на Общински съвет. На нея със званието „Почетен гражданин на град Попово” бе удостоен Станимир Иванов Иванов – художествен ръководител на Представителен детско-юношески танцов ансамбъл „Северняче” за постижения в областта на културата, дългогодишна творческа и педагогическа дейност, отдадена на изкуството и възпитанието на подрастващите и във връзка с шейсет и петата му годишнина.

Община Попово
Община Шумен


Званието „Почетен гражданин на град Попово – посмъртно” бе присъдено на Пламен Славев Събев за постижения в областта на науката и културата, които имат общонационално и общочовешко значение и са свързани с името на града ни. 

Община Попово
Община Шумен


Кметът д-р Людмил Веселинов връчи и почетни знаци на Община Попово на: Стоян Цонев Цонев – за дългогодишните му краеведски изследвания, автор на множество краеведски книги, посветени на родното му село Садина, научни публикации и популярни статии, и на Браншови пчеларски съюз – Попово – за защита на личните и колективни интереси на производителите на пчелни продукти от Попово и общината. 

С почетен знак на Община Попово за инвеститор и работодател на годината бяха удостоени съответно „ДУДОСТРОЙ” ЕООД и „ВАЗАРО КОМЕРС” ООД. 

Община Попово
Община Шумен


По традиция на тържествената сесия, посветена на празника на града, бяха наградени и випускниците от средните училища, завоювали призови места в национални олимпиади и конкурси през учебната 2018/2019 година.

Община Попово
Община Шумен


По повод стогодишнината на Футболен клуб „Черноломец 1919” – Попово плакет и грамота от името на Борислав Михайлов – председател на Българския футболен съюз, бяха връчени на председателя на клуба – Васил Стоименов.