10 нови косачки  ще поддържат зелените площи в Шумен
10 нови косачки ще поддържат зелените площи в Шумен / Дарик-Шумен

Община Шумен е купила 10 нови косачки, с които да поддържа по-качествено зелените площи в града. Това съобщи на сесията на Общинския съвет днес кметът Красимир Костов.

Въпросът беше повдигнат от общинския съветник Даниела Русева, по чиито думи според сигнали на граждани проблемът продължава да стои в голяма част от кварталите в Шумен.

Градоначалникът допълни, че е наясно със ситуацията и скоро резултатът ще бъде видим.

Пред Дарик управителят на ОП "Паркинги гаражи и благоустройство" Сергей Стойков заяви, че косенето на града, което е започнало oколо Великден продължава с пълни сили. По думите му, от предприятието с косенето на тревните площи са ангажирани 6 човека, като според стандартът те трябва да обработват ежедневно по 2 декара площи, но с уговорката, че това се отнася за поддържани тревни зони.

„Ако се направи сметка, съобразно с площите, които трябва да обработим за 40 дни трябва да изкосим веднъж, но след нас тревата расте, просто почти не си личи, че е косено, причините са валежите и топлото време", поясни Стойков. Той допълни, че независимо от времето до края на следващата седмица екипите ще финализират първото окосяване в Шумен. Стойков подчерта, че приоритетно се обработват дворoвете и зоните около детски, учебни и лечебни заведения.

10 нови косачки  ще поддържат зелените площи в Шумен
netinfo