/ АПИ
жалба забавя строежа на магистралата
96116
жалба забавя строежа на магистралата
  • жалба забавя строежа на магистралата
Строителството на магистралата Русе-Бяла ще се забави с поне 6 месеца. Причина за това е жалба, която е подадена в последния момент, срещу избраното от МОСВ трасе. Това каза в интервю за Дарик депутатът от „Обединени патриоти“ Искрен Веселинов, който е и председател на парламентарната комисия по регионално развитие.

Бизнесът и гражданите в Горна Оряховица ще поставят исканията си за магистрала „Русе - В. Търново“

„Промени в закона направиха възможни подобни жалби само на първа инстанция, което в известна степен е добре, защото при предишния вариант забавянето щеше да е поне 2 години“, допълни Веселинов. В началото на годината депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев коментира пред Дарик, че ако всичко върви по план, до края на годината е възможно да бъде избран изпълнител на строежа.

Обсъждат трите варианта за трасето на магистралата Русе-В. Търново

Явно това няма да се случи в най-кратките срокове, в които се надявахме. МОСВ одобри комбинирания вариант за трасето, след проведени обществени обсъждания във великотърновска и русенска области. То ще бъде 133 километра, ще бъде изградено на три етапа, като финансирането ще се набира от средствата, които ще постъпят от въведената тол система за тежкотоварните камиони. Прогнозната стойност на трасето е 600 млн. евро.

Чуйте цялото интервю с Искрен Веселинов в прикачения файл.