Затварят понтони 5, 6 и 7 заради уникален концерт
Затварят понтони 5, 6 и 7 заради уникален концерт / netinfo
Понтони 5, 6 и 7 в Русенското пристанище днес ще бъдат заторени за плавателни съдове, съобщават от Дирекция „Морска администрация. Причината за затварянето на понтоните до полунощ е уникалният концерт на вода, чийто домакин ще бъде града ни.

Събитието е част от международен проект на обща стойност 4 млн. евро. Участие в концерта ще вземат оркестър “Карандила” и Даринка Цекова. В три града в България по поречието на Дунав – Русе, Видин и Силистра ще спре корабна платформа, върху която ще се изявяват музиканти от съответната държава.

В Русе корабът ще спре днес на понтон № 6, а началото на концерта е в 19.30 часа. В Силистра ще бъде на 20.07, в Дунавски парк "Анафора", началото е в 19 часа.

Проектът се провежда под патронажа на председателя на Европейската комисия Жозе Мануел Барозу и е реализирано със съдействието на Линц 2009 Европейска столица на културата. Плавателният съд е на австрийската корабна компания Бранднер. Той е превърнат в плаваща концертна сцена с осветление и музикално оборудване с капацитет да озвучи повече от петхилядна аудитория