Започва ледения фестивал
Започва ледения фестивал / Дарик Русе
Започна четвъртото издание на международния фестивал на ледените скулптури в Русе. От вчера участниците работят, а официалното откриване и награждаване е в събота. Директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова представи участниците - 8 скулптори от 6 държави.

Те ще ваят фигури на тема „Зимна приказка“ от близо 16 тона прозрачен лед, а за втора поредна година скулптурите ще се съхраняват в специално помещение. Виктор Царски и Даниел Кънчев от България, Донатас Моцкус от Литва, Инес Валтере от Латвия, Тот Жолт от Унгария, Ирина Тафлевская от Украйна и Андрей Молоков и Руслан Коровков, Русия.

Официалното откриване на ледената експозиция и награждаването на лауреатите ще се проведе на 23 декември, събота, от 17:30 часа, пред хотел „Дунав“. Организаторите са подготвили и богата програма от съпътстващи събития, които ще се случват на сцена пред халето със скулптурите. Ще има изпълнения на рок групи, както и много забавления за малчуганите с приказните герои от Замръзналото кралство. Ледените фигури ще могат да бъдат разгледани до 15 февруари.