Връчиха стипендии и награди на заслужили ученици и учители от ПМГ „Баба Тонка”
Връчиха стипендии и награди на заслужили ученици и учители от ПМГ „Баба Тонка” / netinfo

Ученици и учители от ПМГ "Баба Тонка"-Русе бяха удостоени със стипендии и награди за високи постижение през отиващата си година. Това стана по време на провелия се снощи в Голямата зала на Доходно здание Коледен благотворителен концерт на училището. Събитието беше открито от директора на гимназията Митко Кунчев. Той прочете поздравителен адрес, изпратен от областния управител доц. д-р Стефко Бурджиев. Приветствие към присъстващите поднесе Наталия Кръстева – председател на УС на Училищното настоятелството и зам.-кмет на Община Русе. Тя връчи грамота и стипендия от фонд „ЕЛИЦА ЦВЕТИНОВА РУСИНОВА“ на Симона Тодорова от 11а клас за високите й резултати в извънкласната работа по физика и астрономия. Симона е единствената ученичка от Русе, участвала в Космическия лагер в Хъстън, САЩ, който се проведе през юли тази година. Стипендията е в размер на 400 лева, които ще се изплащат в продължение на 8 месеца.

Връчиха стипендии и награди на заслужили ученици и учители от ПМГ Баба Тонка
netinfo

Училищното настоятелство награди с 500 лева и Валентин Тамахкяров от 5а клас за високи резултати в извънкласната дейност по информатика – I място в Националния турнир по информатика „Джон Атанасов“.

Петър Няголов от 10а клас също получи награда в размер на 500 лв. от Училищното настоятелство. Той беше отличен за високи резултати в извънкласната дейност по информатика през 2016 година – сребърен медал в Международното състезание по информатика „Джон Атанасов“ – старша възраст и бронзов медал от IV Международно състезание в Румъния.

Награда в размер на 500 лв. от Училищното настоятелство получи и Сюзан Феимова - старши учител по информатика и информационни технологии за високите резултати, постигнати от нейни ученици в извънкласната дейност по информатика.

Връчиха стипендии и награди на заслужили ученици и учители от ПМГ Баба Тонка
netinfo

Приветствие към присъстващите в залата поднесе и председателят на Обществения съвет на Фонд "Математика на бъдещето" Иван Иванов.  Той обяви, че Общественият съвет на Фонда награждава с 500 лева Димитър Томов от 11а клас за високи постижения в извънкласната дейност по физика и астрономия – I място заедно, със Симона Тодорова, в конкурса за ученически научен проект „Еврика“, Пловдив. Димитър е и съавтор на статия за изследване на астероид 4962 и бронзов медалист от Европейската научна олимпиада в Естония през 2016 г.

Г-н Иванов обяви и решението на Обществения съвет към фонд "Математика на бъдещето” тази година да бъде учредена и премия от по 2000 лева за ученик и за учител, която ще бъде връчена на Коледния концерт 2017 г.

Празникът продължи с награждаването на трима преподаватели от ПМГ „Баба Тонка” за високи резултати в учебната работа. Това са Антония Киранова – ст.учител по български език и литература, Даниела Цветанова ст.учител по математика и Даниела Иванова – ст.учител по физика. Те получиха грамоти и награди в размер на 500 лева.

На благотворителното събитие, по традиция се изявиха талантливи възпитаници на училището. Атракция по време на концерта беше летящият балон, носен от дрон, който рекламираше учебната компания „Revington”. Концертът завърши с коледарски наричания за здраве, берекет и още успехи през новата 2017 г. Събраната сума от благотворителното събитие е 3 000 лв.