Връчиха наградите в областта на туризма
Връчиха наградите в областта на туризма / Община Русе
В Доходно здание се състоя церемонията по награждаване на отличените в петото издание на Конкурса „Дунавски Лимес - годишни награди на Община Русе в сферата на туризма 2017“. На събитието присъстваха кметът Пламен Стоилов, зам.-кметът по икономика, инвестиции и собственост в Община Русе Даниела Шилкова, зам.-кметът по комунални дейности г-жа Наталия Кръстева, г-жа Ирена Петрова – директор дирекция „Култура и образование“, директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов, който беше и водещ на събитието, и др.

Връчиха награди в областта на туризма
Община Русе

В началото на церемонията кметът Пламен Стоилов приветства присъстващите в Голямата зала на Доходно здание, благодари на работещите в бранша за влаганите от тях всеотдайност, професионализъм и постоянство в процеса на работа и им пожела да продължават да работят усилено и да предлагат все по-добри услуги на туристите в града. „През 2018-а ни предстоят големи събития, едно от които е Световното първенство по волейбол за мъже. Това е уникален шанс да покажем, че Русе е класа пред над 10 000 туристи. Да си свършим работата и да се гордеем с всичко, което се случва в нашия град“, заяви кметът Стоилов. По време на официална церемония тази вечер, кметът Пламен Стоилов отличи водещите фирми, работещи в областта на туризма, с плакети и грамоти „ДУНАВСКИ ЛИМЕС“.

Връчиха награди в областта на туризма
netinfo

Тази година наградените отново бяха избрани чрез онлайн гласуване и в конкурса участваха всички места за настаняване, заведения за хранене и развлечение, сдружения и институции, провеждащи събития, свързани с туризма и туристически агенции и туроператорски фирми, опериращи на територията на община Русе. Целта на събитието е да стимулира местния туристически бизнес чрез насърчаване на добрите практики, създаване на предпоставки за инициативност и добра конкурентна среда. За празничното настроение допринесоха българския композитор Стефан Диомов и групата „Петте сезона“. За първи път тази година бяха отличени и сдружения или културни институти, които индиректно създават добавената стойност на уникалния туристически продукт на града ни - събития, привличащи музикални фенове, артисти и любители на изкуството, културата и спорта и оформят облика на града ни като интересна и изненадваща дестинация.

Участниците бяха разпределени в три различни категории: Любимо заведение, Места за настаняване на база най-висока заетост на легловата база от клас “А” и клас “Б” и най-оригинален туристически продукт за град Русе. Категориите “Любимо заведение и “Най-оригинален туристически продукт” бяха оценявани пряко от жителите и гостите на Русе, чрез онлайн анкета, поместена на сайта на Общината. Отличените места за настаняване бяха избрани на база официална справка на Община Русе за внесения туристически данък и заетостта в съотношение с легловата база за периода от една календарна година.

Наградените тази година са: Специална награда за Петър Атанасов, главен готвач в ресторант „Левента“ и Мариян Иванов, ученик от 12-и клас в Гимназията по туризъм с треньор шеф Ивайло Димитров. Те завоюваха второ място на най-престижното състезание в света с презентация на две традиционни русенски рецепти.
Специална награда на ХОТЕЛ – ФОНДАЦИЯ “БИСТРА И ГАЛИНА” за подкрепа на българската култура, развитието на талантливи деца и млади хора в Русе Апартаменти за гости на 2017 - “МИЛЕНИА”
Къща за гости на 2017 - “РЕЗИДЕНС ХАУС РУСЕ”
Хостел на 2017 - “ЛА МЕЗОН”
Семеен хотел на 2017 - “СИТИ ХАУС”
Хотел на 2017 - “ДУНАВ ПЛАЗА”
Заведение за бързо обслужване на 2017 - “ПИКАДИЛИ”
Кафе – сладкарница на 2017 - “ДЕТСКИ КЪТ”
Нощно заведение на 2017 - “ШОУРУМ”
Ресторант на 2017 с най-много отчетени гласове – ресторант „НЮ ХАУС“
Най-оригинален туристически продукт за 2017 - ТУРИСТИЧЕСКА АГЕНЦИЯ “ДИРОН”
Най-оригинално събитие, свързано с туризма за 2017 - “СДРУЖЕНИЕ ГРИЙН РОК ФЕСТ” – РУСЕ