Пътна полиция
Пътна полиция / Дарик Добрич
Водачи на 18 години пострадаха при катастрофи. За денонощието са регистрирани общо 16 катастрофи в Русенско.

Водач е леко пострадал при пътен инцидент в лесопарка „Липник“ на 23 октомври, след като е блъснат от друг автомобил управляван от неправоспособна водачка на 18 години. В 16:37 часа е постъпил сигнал за катастрофа на пътя село Николово – село Червена вода, при което има пострадали хора.

Изпратените на място полицаи са установили, че 18-годишна русенка, като водачка на лек автомобил "Шевролет Каптива", при движение с несъобразена скорост е навлязла в лентата за насрещно движение и се е блъснала челно в лек автомобил "Дачия Логан". При произшествието е ранен водачът на дачията.

Катастрофа между кола и два тира затвори пътя Русе-Разград

След преглед от екип на ЦСМП е бил освободен за домашно лечение с контузно-разкъсна рана на подлакътница на лява ръка и контузия на главата. Пътните полицаи са установили, че 18-годишната няма свидетелство за управление.

Друг водач е пострадал при катастрофа на улица "Доростол" в града. Сигнал за произшествието е постъпил в 22:15 часа. Изпратеният на място екип е установил, че мъж на 18 години, като водач на лек автомобил „Пежо“ с русенска регистрация, не се е съобразил с атмосферните условия и се е блъснал в крайпътно дърво. Мъжът е прегледан в болницата и е освободен за домашно лечение.