/ netinfo
На 20 март, в зала 101 на Русенския университет трудно побра присъстващите ученици, студенти и представители на счетоводни предприятия, които реализираха срещата между училище, университет и бизнес в търсене на пътя към успеха в изграждането на човешки капитал.

На срещата присъстваха ученици от ПГИУ „Елиас Канети“, студенти, бакалаври, магистри и докторанти от РУ „Ангел Кънчев“, голяма част от които са бивши възпитаници на гимназията. Повод за срещата беше представяне на дарението на счетоводен продукт „Микроинвест“, направено на Русенския университет.

Учениците от ПГИУ „Елиас Канети“, които тази година отбелязват 135 години от създаването на училището и икономическото образование в Русе, с атрактивна презентация разходиха присъстващите в света на счетоводството, като представиха любопитни факти от неговата история и доказаха, че професията на счетоводителя е сериозна, отговорна и интересна.

На срещата представители на бизнеса и студенти, демонстрираха дарението на програмния продукт. Ученици и студенти, със своите ентусиазъм, нагласи и желание доказаха, че са готови да посрещнат предизвикателствата на професията „Счетоводител“.