/ Деян Герговски
За изтеклото денонощие екипи на пожарната са гасили три пожара с нанесени материални загуби, като при едно от произшествията е пострадал и човек. Реагирали са и на един сигнал за запалени отпадъци в метален контейнер в Русе.

Три коли изгоряха при пожар, други три са засегнати (СНИМКИ)

На 10 януари, за времето от 17:34 до 18:55 часа служители от Втора РСПБЗН-Русе с два автомобила са изпратени по сигнал за пожар в апартамент в бл. “Гребенец“ в Русе.

Пожарът е бил на първия етаж в блока. Евакуирани са 10 души, а стопанина на жилището е откаран в болница, където е настанен без опасност за живота. Пожарникарите са загасили запалването с около 300 л вода на площ около 50 кв. м.

Без сериозни пожари по празниците в Русе

Унищожено е домашно имущество в едната от стаите, опушени са стени и таван. На място е извършен оглед от дежурна оперативна група на Второ РУ. Случаят се разследва, образувано е досъдебно производство. Причините за пожара се изясняват.

Тази нощ, за времето от 23:42 до 02:25 часа, осем служители от Първа РСПБЗН-Русе с два автомобила, са изпратени по сигнал за пожар в къща на ул. Йосиф Дайнелов в Русе. Огнеборците са потушили запалването на площ от около 30 кв. м с около 8 000 л вода.

При пожара са унищожени покривна конструкция и имущество в две стаи. Според изясненото на мястото на произшествието, пожарът е възникнал заради небрежност, т.к. мъж е заспал с цигара, която е запалила завивки и легло. Съсед е видял дима и е успял да изведе мъжа невредим от къщата.

Джип се запали в движение и изгоря напълно в Русе (СНИМКИ)

Също тази нощ за времето от 01:43 до 02:30 часа служители от Втора РСПБЗН-Русе са изпратени на ул. Захари Стоянов в Русе, откъдето е постъпил сигнал за пожар в лек автомобил.

На място пожарникарите установяват, че запалването е възникнало в кола с марка „Опел Корса“, но от високата температура е имало и поражения по вратите на паркиран в съседство „Пежо-307“.

Пожарът е загасен на площ около 4 кв. м. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна оперативна група от ОДМВР – Русе, образувано е дознание, причините за пожара се изясняват.