Балет Мираж с успехи в Румъния
Балет Мираж с успехи в Румъния / Община Русе
Формация за модерен балет „Мираж“ при Общински детски център за култура и изкуство-Русе, участва в провелия се от 17-ти до 19-ти ноември „Bucharest Dance Festival“ в град Букурещ, Румъния. Талантливите танцьори на Наталия Томова отново завладяха както жури, така и публика. Балет „Мираж“ завоюва 1-во място в раздел „MTV Dance“ – формация „Деца“, от 9 до 11 години, с танца „Ние дойдохме да танцуваме“.

В раздел „Ърбан“, формация „Джуниър“, от 12 до 15 години, също спечели 1-во място, с танца „Усети ритъма“. В раздел „Продакшън Адулт“, танцът „За Русия с любов“, в който танцуват 33 деца от „Мираж“, се класира на II място.

6 ученици получиха титлата „Пазител на родовата памет“

Във фестивала в Букурещ - „Bucharest Dance Festival“ се включиха над 1000 танцьори от Румъния, България, Молдова, Израел и Сърбия и превърнаха дните на състезанието в истински празници на танца. Над 50 родители на русенските таланти пътуваха и присъстваха в залата, за да подкрепят децата в надпреварата, развявайки българските знамена, както по време на изпълненията, така и на награждаването.