Светлинно шоу и бал за 110-годишнината на Доходното здание
Светлинно шоу и бал за 110-годишнината на Доходното здание / Дарик Русе, архив

Светлинно шоу, театрално представление и бал ще са кулминацията в отбелязването на 110-та годишнина на Доходното здание. В продължение на един месец, в най-емблематичната сграда на Русе, всички представления, форуми, изложби и концерти преминаваха под мотото „110 години Доходно здание - 110 години история, изкуство и култура в сърцето на Русе”.

На 30 ноември заключителната част от празника започва в 17.40ч. със светлинно 3D шоу. Върху фасадата на Доходно здание, в продължение на 7 минути,  ще бъдат проектирани светлинни ефекти, съчетани с музика. Непосредствено след него ще бъде изнесено театрално представление, посветено на годишнината, входът е свободен. Във фоайето на Доходното здание вече е подредена изложба на театрални костюми.

Точно в 19:02 ще започне балът, посветен на 110-та годишнина. Цифрите от началния  час на тържеството съвпадат с годината на откриването на зданието - 1902г. Балът, според организаторите от ОП „Русе арт”, ще се придържа към класическите изисквания за подобно събитие - валсова музика, изпълнена на живо от Общинския духов оркестър. В програмата безвъзмездно ще участват представители на ДТ „Сава Огнянов”, Държавна опера - Русе, Националното училище по изкуствата, театър-школа „Артистисимо”.

На бала са поканени да присъстват представители на местната и държавна власт, както и на съсловни организации на всички, свързани през годините с Доходното здание-архитекти, строители, художници, писатели, творци, а също и представители на всички културни институции започнали своята дейност именно в сградата на Доходното здание.