/ Снимка: Дарик, архив
Специализирана операция по противодействия на конвенционалната престъпност проведоха служители на Областната дирекция на полицията в Русе. Екипи от охранителна и криминална полиция, както и специализираното звено участваха в операцията на територията на кв. „Средна кула“ в местността „Трите гълъба“.

Само за 10 часа полицаи засякоха над 4500 нарушители с превишена скорост

Поводът са получени сигнали от граждани за самонастанили се в имоти лица, посегателства, извършвани нарушения по Закона за движение по пътищата, незаконна сеч и други противообществени деяния.

В хода на акцията са проверени близо 40 лица и 16 моторни превозни средства, извършени са обходи в квартала. Установени са 9 нарушения по ЗДВП, като са съставени 4 акта и 5 фиша.

Задържаха трима за опит да изтеглят пари от чужда банкова сметка

Съставени са и други 4 акта по Закона за гражданската регистрация. При проверките в два частни имота органите на реда са открили безакцизен тютюн. В дома на 57-годишен мъж е намерено количество от около килограм ситно нарязан тютюн, без акцизен бандерол, а в жилището на 50-годишен мъж около 500 грама. За случаите са уведомени и служители на Агенция „Митници“.