/ БГНЕС
4593 нарушения на скоростните режими засякоха патрули на "Пътна полиция" само за 10 часа - между 6.00 и 16.00 ч. днес. Проверките са част от операцията "24 часа скорост", съобщават от пресцентъра на МВР. 1181 от нарушенията са регистрирани с т.нар. камери на триноги, 421 - със стационарните, а 2991 - с мобилните.
 

БГНЕС


„Пътна полиция“ започва акция за контрол на скоростта по пътищата

За същия времеви интервал в страната е имало 387 точки за контрол. В операцията са се включили 224 служители. По време на акцията са установени 62 случая на движение в населено място с над 50 км/ч.
 

БГНЕС


Операцията "24 часа скорост" е в ход от 6.00 ч. тази сутрин и ще продължи до 6.00 ч. в четвъртък - 19 април. Целта е да се обърне внимание на водачите, че скоростта е една от основните причини за тежки пътно-транспортни произшествия.

55 километра са най-опасните пътища у нас  

БГНЕС


Освен магистралите, особено внимание ще се обърне на отсечките Русе-Бяла, Ботевград -Мездра, Кресненското дефиле и Бургас-Варна. Засилени ще бъдат и дежурствата по възлови кръстовища и по централни булеварди в София, Пловдив, Варна, Бургас и други големи градове.
 
НПО настоява: Правителството спешно да се заеме с пътната безопасност

Операцията е планирана предварително и по линия на ТИСПОЛ, като се провежда във всички страни от Европейския съюз.
 

БГНЕС