Шофьорката е задържана за 24 часа от полицията
Полицията задържа шофьорката на лекия автомобил, предизвикал катастрофата на магистрала "Тракия". 29-годишна жена шофирала автомобила по време на инцидента, с нея в колата пътувал и мъж.

Шофьорът на автобуса се чувства виновен за жертвите в катастрофата (ВИДЕО)

По информация на NOVA преди време шофьорската книжка на Цвета Таскова била отнета заради употреба на алкохол. От две години тя отново е правоспособен водач.

Пробите за наркотици и алкохол, които са били направени на жената след тежкия пътен инцидент днес, са били отрицатели. Тя е задържана за 24 часа в Софийската областна дирекция на полицията. Прокуратурата е започнала разследване за нарушаване на правилата за движение по пътищата, от което по непредпазливост са причинени смърт и телесни повреди на повече от едно лице.

СНИМКИ от катастрофата на магистрала "Тракия"

Разследването на тежкия инцидент на автомагистрала "Тракия" се осъществява под наблюдението на Окръжна прокуратура-София. На място днес работи екип от разследващи полицаи от ОД на МВР-София, под ръководството на дежурен прокурор, както и на заместник на окръжния прокурор. В събота

Прокуратурата ще решава дали да задържи 29-годишната жена за по-дълго.
 

БГНЕС


Заради трагедията кабинетът обяви 14 април - събота, за ден на национален траур. Знамената ще бъдат спуснати наполовина. Правителството и президентът Румен Радев изказаха съболезнования на близките на загиналите.

Патриарх Неофит отправи молба към Бога за бързото възстановяване на ранените.

Пътник от автобуса след трагедията на „Тракия“: Ужасна гледка беше, всички викаха

Според разказите на свидетели до произшествието довел опит за изпреварване на автобуса. Автомобилът - синьо "Рено" с плевенска регистрация, обаче закачил средната част на рейса.

Лекари разказаха, че след инцидента днес жената, шофирала "Рено"-то, отказала медицинска помощ и преглед. Същото потвърди и шофьорът на автобуса.
 

БГНЕС


От Пътна полиция съобщиха, че към момента на катастрофата автобусът се е движил с допустимата за магистрала скорост от 93 км/ч.

В автобуса, пътувал от Бургас към София, имало 45 пътници. Седем души се били качили от началната му спирка, в Айтос се присъединили още осем пътници, в Карнобат - двама, а в Сливен - петима. В Стара Загора се качили 22-ма пътници и един - в Пазарджик.
 

БГНЕС


До късно вечерта в петък вече бяха идентифицирани пет от шестте жертви на тежката катастрофа на магистрала "Тракия". Пет жени и един мъж починаха при пътното произшествие, 22 бяха ранени.

Спасяването на пострадалите било организирано по най-бързия начин

Сред жертвите е 16-годишно момиче от Стара Загора. Другите починали в катастрофата жени са на 31, 43 и 49 години. Единственият загинал мъж е на 46 години от село Даскотина, област Руен. Последната жертва все още не е идентифицирана.

Десетките пострадали при катастрофата бяха транспортирани в няколко столични болници. Почти половината от ранените бяха приети в „Света Анна“, като по-леко пострадалите бяха изписани още същия ден. Останалите ранени в катастрофата бяха транспортирани до „Пирогов“, ВМА, ИСУЛ, „Токуда“ и „Софиямед“.

Всички новини около катастрофата на АМ „Тракия“ можете да следите тук