/ БГНЕС
Спасяването на всички пострадали при катастрофата на магистралата беше организирано по най-бързия начин, каза директорът на Спешна помощ Георги Гелев.
 
„Полицията ни съдейства с осигуряване на коридор, а директори на болниците изразиха готовност да приемат пациенти. Така в "Пирогов" бяха освободени 10 операционни. Такава готовност имаше в Окръжна болница и във ВМА“, отбеляза Гелев.

Тежка катастрофа с автобус на АМ „Тракия“, има жертви и ранени
 
Сигналът за катастрофата е постъпил в Бърза помощ в 11:20 ч., каза Гелев и добави, че в 11:30 ч. линейката от Ихтиман е била на мястото на инцидента. Екипите от София са стигнали за 25 минути.
 
Така 14 екипа са стигнали на място и са отвели 21 човека в болници.

Младен Маринов: Жертвите на място са 6, имало е засичане на автобуса
 
Само на няколко метра от катастрофата с автобуса е станала още една катастрофа с шофьор на микробус, който се разсеял докато е гледал какво се случва с автобуса.

Шофьорът на автобуса е последният хоспитализиран от екипите на спешната помощ.
 
Объркването с броя на жертвите е станало поради различния брой обаждания за извозване на починали, обясни директорът на ЦСМП. Първоначално били искани два автомобила, след това постъпило искане за още два.

Собственик на „Юнион Ивкони”: Кола се е завъртяла на пътя, ударила е странично автобуса и той изхвърчал
 
„Ще бъде изваден записът от камерите в линейките, за да стане ясно как са работили екипите на Бърза помощ“, добави още Гелев.
 
По думите му петък винаги е бил най-трудният ден за Бърза помощ. Случилото се днес ни потресе, добави той.

  Всички новини около катастрофата на АМ „Тракия“ можете да следите тук
БТА