Санират училище и детска градина в Силистра по ОП „Регионално развитие”
Санират училище и детска градина в Силистра по ОП „Регионално развитие” / netinfo
В рамките на тази година Силистра ще има първите си две напълно санирани и благоустроени учебни заведения – Основно училище „Отец Паисий” и Обединено детско заведение „Нарцис”, благодарение на проекта „Подобряване на социалната инфраструктура за устойчиво градско развитие чрез подобряване инфраструктурата на образованието”. Документацията беше внесена тези дни в регионалния отдел на Северен централен район за планиране, съобщи заместник-кметът по устройство на територията инж. Веселин Андреев, под чието ръководство са изготвени документите.


По оперативната програма за регионално развитие се очаква финансиране в размер на 1235788 лева за пълен ремонт на покривите, вътрешното пространство, на инсталациите в сградите, за изолиране на фасадите и довършване на благоустройствените работи по дворовете на заведенията.


Преди година училище „Отец Паисий” и ОДЗ „Нарцис” бяха частично ремонтирани по проект, финансиран от посолството на Япония у нас с 580 хил. лева. Двете заведения имат достъпна среда за деца със специални потребности, а в „Отец Паисий” е монтиран първият в града асансьор за инвалидни колички.

Първият европейски проект на Силистра е изработен отарх. Росен Костов, инж. Радослав Ралчев, Галина Даскалова, Юлия Жекова, Динка Маринова, Виолета Абаджийска и инж. Веселин Андреев.