Теодор Цветков
Теодор Цветков / netinfo

24-годишният русенец Теодор Цветков успя да преплува 50 километра с вързани крака за 16 часа. Рекордът беше поставен на басейна в спортното училище, а целта на Теодор е да събере средства за изграждането на плувно-рехабилитационен комплекс за деца с увреждания в Русе. Благородната кауза вече обедини много хора, безвъзмездно е осигурен и терен за сграда на басейна. Плуването започна вчера в 16:00 часа, през цялата нощ към него се включваха и състезатели от русенски спортни клубове. По предварителни данни към момента  са събрани от дарения над 3 000 лева. Самият Теодор сподели, че най-трудно му е било няколко километра преди края, когато му е станало много студено

До сега младият мъж и треньорът по плуване Илиян Русев са помогнали на 40 момчета и момичета да направят първите си стъпки. Децата преминават през специална програма от упражнения във водата.

Събитието се предаваше на живо на интернет-страницата на фондацията

 

Теодор Цветков

 

Всеки, който иска да стане съпричастен, може да стане част от това добро дело и да дари средства в подкрепа на инициативата по следните начини: онлайн(ще има бутон за дарения в сайтът на фондацията - www.alexander-rusev.com ), по банков път, както и на място.

Дарения се приемат по следната банкова сметка:
ТБ „Юробанк България“ АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN: BG 06 BPBI 7921 1045 5933 01 – BGN
BG 85 BPBI 7921 1445 5933 01 – EUR