/ Община Русе
Президентът Росен Плевнелиев /2012-2017/ изнесе лекция, посветена на лидерството в Русе. Събитието беше организирано от Американския университет в България. По-рано през деня Плевнелиев се срещна със зам.-кмета по европейско развитие Страхил Карапчански, който му представи проектите, които се реализират от общинска администрация.

Преди срещата си с ученици, студенти и преподаватели, Плевнелиев отдели време и за кратка разходка в центъра на града. Той сподели, че остава голям приятел на Русе, вижда прогреса и се радва за бързите темпове на развитие на града. Лекцията на Росен Плевнелиев беше посветена на бъдещето на лидерството в контекста на глобализацията, миграцията и дигиталното общество.

Той представи ключови фактори за изграждането на лидера в днешно време, очерта търсените качества и умения, както и типа модерно образование, което може да подсигури развитието им. В края на събитието от името на кмета Пламен Стоилов, зам.-кметът д-р Страхил Карапчански подари на Плевнелиев картина с изглед от Дунав край Русе.