Рон и Роко демонстрираха безпогрешен нюх пред русенски ученици
Рон и Роко демонстрираха безпогрешен нюх пред русенски ученици / снимка: Митница-Русе

Ученици от 11 клас на Професионалната гимназия по икономика и управление “Елиас Канети” посетиха русенската митница в рамките на инициативата Дни на отворените врати. Възпитаниците на специализираната паралелка “Митническа и данъчна администрация” за първи път имаха възможност да присъстват “на живо” на извършването на щателна митническа проверка на излизащ от страната лек автомобил  в халето наГраничния контролно-пропускателен пункт Дунав мост.

Най-голям интерес предизвикаха двамата помощници в борбата с наркотрафика и контрабандата на акцизни стоки – митническите кучета Рон и Роко. Под контрола на техните водачи четириногите митничари претърсиха помещението за наркотици и тютюневи изделия и с безпогрешния си нюх изровиха скритите “наркотик” и “тютюн”.
Дните на отворени врати в Митница Русе във връзка с отбелязването на 135 години от създаването на Българските митници продължават и днес с посещение на ученици от прогимназиалния курс на Дойче шуле в Регионалния учебен център, където децата ще могат да видят презентация по действителни случаи на заловени контрабандни стоки.