/ Областна администрация-Русе
Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов заедно с областният управител Галин Григоров участваха в националната информационна кампания „Бъди войник“, която се провежда в Русе.

Кампанията "Бъди войник" минава през Русе на 15 май

По време на събитието, чийто старт беше даден в 16.00 часа, на алеята до хотел „Дунав“, русенци и гостите на града имаха възможност да разгледат отблизо техника на Военноморските сили и на Сухопътните войски.

"Бъди войник" в Русе
Областна администрация

Също така бяха представени специализирана екипировка, водолазно оборудване, част от снаряжението на специалните сили на ВМС, както и бронирана колесна машина „Гардиън“, БТР 60 ПБ и товарен автомобил „Мерцедес“.

Каракачанов:"Преговорите със САЩ продължават"

Паралелно с изложбата се провежда и информационна борса, на която всеки може да се запознае с възможностите и условията за кандидатстване за постъпване на военна служба.

Информационни щандове имат Сухопътните войски, Военновъздушните и Военноморските сили, 68-а бригада „Специални сили“, Централно военно окръжие, Националната гвардейска част и служба „Военна полиция“.

"Бъди войник" в Русе
Областна администрация

Не по-малко внимание сред присъстващите предизвика и представянето на автентични оръжия от различни епохи, свързани с национално-освободителното движение, Руско-турската освободителна война, както и образци на оръжия от Първата и Втора световна война.

По-рано през деня вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, както и областният управител проведоха среща с офицерите и сержантите от запаса и резерва, по време на която бяха обсъдени възможности за разширяване на сътрудничеството между Министерството на отбраната и запасното войнство. Целта е организиране и провеждане на съвместни инициативи, свързани със съхраняването и предаването на българската памет и култура.

"Бъди войник" в Русе
Областна администрация

Заместник министър-председателят по обществен ред и сигурност и министър на отбраната Красимир Каракачанов отговаря и на журналистически въпроси, свързани със закупуването на новите изтребители за родните ВВС, а също и за продажбата на Военна болница и за поделението, намиращо се на изхода на Русе по пътя към Бяла.

Сред присъстващите бяха още директорът на дирекция „Управление при кризи“ в община Русе г-н Спасимир Димитров, председателят на Общинския съвет и ректор на Русенския университет чл.-кор. проф. дтн. Христо Белоев, армейското ръководство на територията на Русе, както и заместник-командирът на Военноморските сили флотилен адмирал Георги Пенев. Припомняме, че настоящото събитие се организира от Министерство на отбраната с подкрепата на Областна администрация Русе, както и на Община Русе.