Почистени са и кварталите Дружба и Чародейка, твърдят от Общината
Почистени са и кварталите Дружба и Чародейка, твърдят от Общината / Дарик Русе

През изминалото денонощие фирма „Русе пъблик сървисиз” е работила с 20 снегопочистващи машини, от които седем наети. Разпръснати са 140 тона пясък и 140 тона сол, заради силното заледяване на пътната настилка. Фирма „Берус” е чистила снега със седем машини, които са разхвърляли 30 тона пясък и 10 тона сол. От фирма „Пътно поддържане” уточняват, че са използвали седем  машини и са изразходили 40 тона пясък и 10 тона сол.

През денонощието освен улиците, където се движи градския транспорт, са почистени кварталите „Дружба” и „Чародейка”, както и повечето второстепенни улици от пътната мрежа на града. На някои места има непочистени участъци поради неправилно паркирали автомобили, които правят невъзможно влизането на снегопочистваща техника.

Въпреки голямото количество сол, разхвърляна по уличните платна, Община Русе напомня на шофьорите, че в ранните часове на деня и по усойните участъци на пътната настилка се образува лед. Необходимо е автомобилите да се движат с ниска скорост, шофьорите да карат с повишено внимание, за да се избегнат  пътни инциденти.