Писателката Людмила Филипова  гостува в Русенската библиотека
Писателката Людмила Филипова гостува в Русенската библиотека / снимка:Русенска библиотека

Писателката Людмила Филипова  гостува в Русенската библиотека. Срещата е съвместна инициатива на библиотеката и издателство „Сиела“ и започва в 17.30 ч. Людмила Филипова е родена през 1977 г. в София. Работила е като специалист в областта на маркетинг, PR и медии. Има богат журналистически опит в ТВ 7 дни, ТВ Триада, главен редактор на сп. Маркетинг&Медия. Публикува статии и анализи във в. "Монитор", "24 часа", "Новинар", "Икономически живот", сп. "Тема", сп. "Businessweek България" и др. Участвала е в няколко детски филма, сред които са: "Куче в чекмедже" (1982), "Денят не си личи по заранта" (1984), "Търси се съпруг за мама (1985).

През 2006 г. прави своя литературен дебют с романа "Анатомия на илюзиите", в който се преплита най-новата ни история с драматичната любов на мъж и жена от два несъвместими свята. Романът е преиздаван шест пъти. Следва "Червено злато" (2007), трилър, в който се разследва незаконната търговия с кръвни продукти. По книгата се подготвя международна кинопродукция. Романът й "Стъклени съдби" (2008) е драма-трилър и представя опасната тенденция хората да поемат в ръцете си собствената си еволюция.

През 2009 излиза романът й "Мастиленият лабиринт" - исторически трилър, със загадки, съспенс и завладяваща история. През 2008 г. е номинирана за втория кръг на европейския конкурс "Prix du Livre Europeen", а в началото на 2009 г. е номинирана за полуфинала на американската литературна награда "Hidden River".