/ Дарик Русе, Искра Георгиева
Основно училище „Иван Вазов“ отбеляза днес патронния си празник. Тази година школото навършва 147 години, то е едно от най-старите в града. Празникът трябваше да се проведе на 2 март, но датата бе променена, заради извънредната ваканция на децата. В Пленарна зала на Общината се събраха голяма част от възпитаниците на училището.

Празник на ОУ "Иван Вазов"
Дарик Русе, Искра Георгиева

В началото директорът Теодора Йорданова поздрави присъстващите и награди ученици, отличени в няколко конкурса. Последва празнична програма с изпълнения на патриотични песни, подготвена от преподавателя по музика Ирена Георгиева. Нейни възпитаници от гимназията по икономика „Елиас Канети“ дойдоха да поздравят учениците и учителите от „Иван Вазов“. Те представиха песента „Земля в илюминаторе“ с български текст.

Празник на ОУ "Иван Вазов"
Дарик Русе, Искра Георгиева

На сцената излезе и 13-годишният Дамян Георгиев, който преди няколко години претърпя мозъчна операция и дълго лечение. В момента той е на индивидуално обучение. Празникът завърши изключително вълнуващо, като самата г-жа Георгиева и преподавателят по рисуване Валентин Георгиев се включиха в последното изпълнение на песента „Къде си вярна ти любов народна“.

Празник на ОУ "Иван Вазов"
Дарик Русе, Искра Георгиева