Изнесено заседание на Вътрешната комисия в Русе
Изнесено заседание на Вътрешната комисия в Русе / netinfo
Облекчават режима за внос на работници
95121
Облекчават режима за внос на работници
  • Облекчават режима за внос на работници
Парламентарната комисия по вътрешна сигурност и обществен ред прие доклада на работната група по текстовете, които бяха направени като промяна между първо и второ четене на Законопроекта за изменение и допълнение на Закона за Министерството на вътрешните работи. Това стана на изнесено заседание на комисията в Русе. До две седмици текстовете ще бъдат внесени за разглеждане в пленарна зала, заяви председателят на комисията и заместник председател на партия ГЕРБ Цветан Цветанов.

Бизнесът обяви бедствено положение за България

Възражения по новите текстове изразиха Красимир Янков и Пенчо Милков от БСП. Те бяха свързани с така наречената „синя карта“. Според тях подобни текстове трябва да бъдат коригирани, когато минат и през тристранния съвет.

Днешният доклад на работната група бе отложен с две седмици, за да може вицепремиерът Валери Симеонов да запознае тристранния съвет с тези изменения. Според Цветан Цветанов притесненията на синдикатите са взети предвид.

Всеки пети мениджър у нас идва от чужбина

Част от членовете на вътрешната комисия
netinfo


"Новите възможностите, които се дават на работници от трети страни в новия проектозакон се отнасят за висококвалифицирани кадри, за които и сега се плаща скъпо, и въпреки това има недостиг", смята Цветанов.

Германско издание: България се топи и това се усеща в туризма

Според него проектозаконът е добър и ще спомогне за високотехнологичното развитие на страната. Това ще даде и по-добри възможности за представителите на българските общности от Украйна, Молдова и Албания. 

Чуйте подробности в звуковия файл