Областна администрация подари компютър на дома в Брестовица
Областна администрация подари компютър на дома в Брестовица / снимка:Областна администрация Русе

Областна администрация дари компютърна конфигурация на Дома за деца лишени от родителски грижи „Свети Иван Рилски” в село Брестовица. Това дарение е обвързано с обещанието на областния управител Стефко Бурджиев да помага за подобряването на средата на възпитаниците на детския дом.

Преди време, областният управител, заедно със своите заместници Веско Маринов и д-р Андриан Райков и с подкрепата на фирма от град Бяла, осигуриха нови пералня и сушилна машина. Те бяха предоставени безвъзмездно за нуждите на социалното заведение. Откликвайки на молба за съдействие от читалище „Васил Левски” с. Сандрово, областната администрация предоставя друга компютърна конфигурация.

Още една компютърна система бе предоставена на Съюза на инвалидите в България – регион Русе. Това дарение е израз на пълноценното сътрудничество между Областна администрация – Русе и неправителствените организации и сдружения на хората с увреждания.

Като част от инициативата на областния управител Стефко Бурджиев, която предвижда честване на 100 години от Балканските войни, бе дарена четвърта компютърна конфигурация на отдел „Държавен архив” – Русе. Тя ще се използва за съхранавяне на документи и снимки, свързани с войните и отбелязването на тяхната годишнина.