Наситена със събития програма на тазгодишния есенния салон на изкуствата и културата
Наситена със събития програма на тазгодишния есенния салон на изкуствата и културата / Снимка: Община Русе

“Green Rock Fest” е кулминацията в септемврийската програма на Есенен салон на изкуствата и културата 2015. В неделя, 13 септември, във феста ще участват легендарните NAZARETH, както и подгряващи групи като Phenomen0n – Букурещ, Blood Sugar и Explicit от Силистра, Gunpowder и Анекдот от Русе.

Днес на пресконференция в Община Русе директор дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова представи тазгодишното издание на есенния салон. На срещата с медиите присъстваха зам.-кметът по хуманитарни дейности Иван Григоров и началник-отдел „Култура и образование“ Ива Чавдарова.

В есенния салон на изкуствата и културата тази година ще се проведат още десетки интересни, различни и модерни събития, част от които са Екофестивал „Стара хартия за нова книга“, който ще обърне вниманието на децата към образованието и стойността на книгите. Второто издание на „Русе – Всемир на таланти детски панаир 2015“ ще включва 34 ателиета и артистична програма. Националният празник ще бъде отбелязан с концерт на група Б.Т.Р., а през октомври ще бъде финалът на Фотоконкурса „Запази духа на Русе“, както и VIII Национален конкурс за литература и журналистика „Стоян Михайловски“, VI Национален литературен конкурс „Елиас Канети“ Русе 2015. През ноември с тържествен концерт ще бъде отбелязана 20-тата годишнина на Студио „Театър“ при ОБДЦКИ – Русе, „Гласове от Русе за Добруджа“, „40-та национална джаз среща“ и международен турнир „WDSF WORLD OPEN Русе 2015“.