Нападение над полицаи е станало тази нощ в Дружба
Нападение над полицаи е станало тази нощ в Дружба / netinfo
Нападение над полицейски служители е извършено тази нощ. Инцидентът става малко след полунощ в района на ТПК “Солидарност” в жк “Дружба”, след подаден сигнал за намерен мъж в безпомощно състояние.

На място е изпратен полицейски наряд на Първо РПУ. Екипът започва изясняване самоличността на младежа, при което от спряло наблизо такси излиза 34-годишен мъж и започва разпра с младия мъж, а полицаите се опитват да ги усмирят. След като явно са сигнализирани за ситуацията, от близкото заведение, където има сватба излизат общо между 70 и 80 мъже и жени. Те се ругаят и заплашват с побой и убийство служителите на реда. Нахвърлят се върху един от тях и му нанасят множество удари по главата и гърба. Полицаят преценява, че не може да се справи с устни разпореждания и възпроизвжда предупредителен изстрел във въздуха със стоп-патрон, а по-късно стреля и срещу най-яростните нападатели. Част от тях започват да удрят и колегата му.

На помощ пристигат автопартули на Първо и Второ РПУ, СОД, “Пътна полиция”. Ситуацията е овладяна и пострадалите служители, както и трима мъже са отведени в болницата, няма опасност за живота им. Двамата полицаи са освидетелствани от съдебен лекар.

По случая е започнато бързо производство, задържани са двама от мъжете. Разпоредена е дисциплинарна проверка относно правомерността и законосъобразността на действията на полицейските служители. За случая от ОДП – Русе е информирана и Варненска военно-окръжна прокуратура.