/ Дарик Русе, Искра Георгиева
Награждаването на номинираните участници в конкурса за рисунка и фотография, посветен на Международния ден на водата - 22 март се състоя вчера вечерта в Мол Русе.

Организатори на конкурса бяха Общински младежки дом Русе и В и К ООД Русе. За доброто настроение се погрижиха балет „Импулс”, група по хип –хоп танци „The iron squad”, Фолклорно танцово студио „Зора” и Вокална група „Приста” към Общински младежки дом.

На 16 март приключи крайният срок за изпращане на творбите за Международния конкурс за рисунка и фотография, посветен на световния ден на водата – 22 март, на тема „Вода и природа”.

Изпратени бяха 385 рисунки от училища, ателиета и школи за изобразително изкуство от цялата страна Русе, София, Търговище, Ловеч, Добрич, Плевен, Козлодуй, Силистра, Попово, ,Плевен, Перник и още много други места, а в категория фотография интересът към конкурса е нараснал в пъти, като участниците са двойно повече от предходната година.

Получихме 231 снимки от 18 държави: България, Полша, Испания, Хърватия, Румъния, Словакия, Гърция, Босна и Херцеговина, Турция, Китай, Южна Корея, Индия, Йордания, Азербайджан и други.

До конкурса бяха допуснати 160 снимки за крайна селекция. Компетентно жури във всяка от категориите оцени творбите. Изложбата на творбите ще остане на разположение на посетителите на търговския център на града до 29 март вкл.

СПИСЪКа с наградените участници в конкурса за рисунка и фотография може да видите на 
 

СПИСЪК с наградени участници в конкурса за рисунка и фотография на тема „ВОДА И ПРИРОДА“, посветен на Световния ден на...

Публикувахте от Младежки Дом Русе в 23 март 2018 г.