Мобилно приложение оставя в миналото тежките ученически раници
Мобилно приложение оставя в миналото тежките ученически раници
Учениците от МГ „Баба Тонка“ активно се обучават в основите на бъдещето предприемачество. За да реализират идеите си, те създават учебни компании. Всяка компания се стреми да генерира идеи, да работи усилено и атрактивно.

21-ви Празници на науката и IV Иновативно младежко експо събраха ученици, млади учени и представители на бизнеса

Учебна компания FS BackPack се състои от четирима ученици от МГ „Баба Тонка" - Дарина Добрикова, Лилия Енчева, Илина Маринова и Божидар Абаджиев. Те са десетокласници, но не са забравили колко тежки са били техните раници, когато са били малки петокласници.

За да спасят по-малките си съученици от ужасяващото мъкнене на килограми хартия, те разработиха приложение, чиято основна цел е да намали теглото на раниците, без да бъде нарушено обезпечаването на учебния процес с помагала. В него са включени PDF файлове на учебници, които не изискват интернет достъп, учебна програма, флаш карти, упражнения и GPS, чрез който родителите ще могат да проверяват местоположението на детето си.

Три златни медала за МГ „Баба Тонка” – Русе на Международен конкурс в Москва

Като ново допълнение към приложението ще бъдат включени аудио версии на уроците. Компанията ще предлага и рекламни материали, като моливи и гумички, а при закупуване, учениците ще получават намаление 5% от цената на приложението.