/ БТА
Митничари иззеха 640 800 къса - 32 040 кутии цигари при проверки на напускащи страната превозни средства в рамките само на едно денонощие, съобщиха от Агенция "Митници".

Задържаните тютюневи изделия са с български акцизен бандерол, но са пренасяни в нарушение на акцизното законодателство. Те са открити при три отделни проверки на 11 ноември на товарни автомобили с българска регистрация.
 
Митничарите задържаха 960 000 броя заготовки за кутии за цигари в района на „Дунав мост 2“

При единия от случаите, митническите служители селектират за проверка в района на ГКПП Силистра-Ферибот товарен автомобил, управляван от българска гражданка и пътуващ по маршрут от България за Германия и Нидерландия.

По документи камионът е превозвал хранителни стоки и други пакетирани продукти. В хода на контролните действия е установено, че между описаните стоки в товарното помещение са укрити 148 600 къса - 7430 кутии цигари с различни търговски марки. За тютюневите изделия не са представени документи. Срещу водачката на автомобила е съставен акт.
 
Същия ден при съвместни действия със служители от Гранична полиция е спрян за митническа проверка в района на ГКПП "Оряхово" друг товарен автомобил, управляван от български гражданин.

Между превозваната стока - дървени столове, са открити кашони със 78 000 къса - 3900 кутии цигари, за които не са представени документи по ЗАДС. Срещу водача на товарния автомобил също е съставен акт за административно нарушение.

Откриха голямо количество контрабандни цигари на „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат

При друга проверка в района на ГКПП "Дунав мост"-Русе митническите служители откриват в излизащ от страната товарен автомобил, управляван от български гражданин, 414 200 къса - 20 710 кутии цигари.

В хода на контролните действия са открити и превозвани 670 метални кутии от сирене, съдържащи прозрачна течност с характеристики на спирт. Точното количество и състав на етиловия алкохол са в процес на установяване.