кръщене
кръщене / Община Русе
Масово кръщене на 30 деца беше направено в неделя в Катедрален храм „Св. Троица“ в Русе. Организатор на инициативата, която се проведе едновременно в 9 големи български града беше Движение за национална кауза, а кръстник на малчуганите в Русе стана актьорът Александър Сано.

На събитието присъстваха и представители на Общината. Инициативата се проведе под патронажа на Патриарх Неофит и Българската православна църква, които освободиха участниците в кръщенето от задължителната такса за ритуала и дариха безвъзмездно кръщелните свидетелства. В кампанията „Направи го за България” се включиха повече от 1200 семейства с новородените си деца.

Александър Сано - звезден кръстник в най-масовото кръщене в Русе

Родителите-участници имаха възможност да избират за кръстници, освен свои близки, и популярните лица на събитието, сред които Антон Хекимян, Славена Вътова, Александър Сано, Део, Владо Николов, Хилда Казасян и много други обществено значими личности. Националното кръщене отбеляза финала на кампанията за насърчаване на раждаемостта, в рамките на която за всяка споделена бременност ДНК осигури минимум 1 лев на фондация „Искам бебе" в помощ на двойките с репродуктивни проблеми.