Малки футболисти на турнир „Пролет“ в Ценово

турнир в Ценово
турнир в Ценово
В село Караманово вчера се проведе традиционният турнир по футбол на малки врати за ученици. Надпреварата под мотото „Пролет“ се провежда се седма поредна година. Представителни отбори от четирите учебни заведения в общината се явиха на официалното откриване. Проявата се организира с активната подкрепа на общинската администрация в Ценово и Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни.

Турнирът се провежда на два етапа по системата „всеки срещу всеки“. Жребий определи противниците в срещите. След официалното откриване танц на мажоретки даде тон на доброто настроение. Първи на игрището излязоха съставите на Караманово и Новград. Независимо от горещата подкрепа, домакините получиха гол още в първата минута на мача. Във втората среща един срещу друг застанаха отборите на Ценово и Долна Студена.

В края на следващата седмица ще се проведе заключителният етап и награждаване на финалистите в Ценово. „Целта на турнира е да развие спортния дух на учениците, да се усвоят правилата на феер плея, както и да се опознаят като жители на общината“, сподели спортният организатор Борислав Атанасов.