/ netinfo
На 28 ноември, вторник, в Русе ще се проведе гала-концертът на лауреатите на международния конкурс „Франц Шуберт“, чийто организатор е училището по изкуствата в Русе. В концерта ще участва и Русенска филхармония с диригент Юрий Илинов. Началото е в 18:00 часа в Доходно здание.

Също във вторник в Канев център гостува спектакълът „Дядо Коледа е...“В комедията участват Албена Михова, Ненчо Илчев, Ал. Дойнов и други. Русенският драматичен театър ще представи в сряда спектакъла „Редки тъпанари“ на Теди Москов.

В четвъртък, Държавна опера Русе ще представи операта „Турандот“ от Пучини. Режисьор е Нина Найденова. Дунавска задруга на народните художествени занаяти подготвя обичайната Коледна изложба с авторски произведения на двама майстори. Тазгодишната изложба е от мъниста и глина и представя труда на майсторите Десислава Тихолова и Пламен Троански.

Освен красотата, ще можете да научите откъде идва думичката за мънисто, как наричат това "зрънце" по света и защо е толкова важно да се носят мъниста "против уроки".

Майсторите призовават гостите си да не купуват цветя, а вместо това да пуснат каквото преценят в специалните "цветни кутии". Средствата, събрани на откриването на изложбата ще бъдат дарени на талантливите деца от Студио за съвременни танци FREEDOM.