/ Община Русе
Парична премия в размер на 20 000 лева за запазване на позицията на ФК „Дунав“ в Първа лига получиха футболистите на русенския клуб. Наградата бе връчена от кмета Пламен Стоилов на треньора Людмил Киров на среща с футболистите, треньорите и ръководството на футболния клуб. Кметът благодари на целия отбор, както и на феновете, които го подкрепят, и пожела успех догодина отново в Първа лига.

На среща с кмета
Община Русе

„Давайте всичко от себе си, продължавате да радвате русенци, Община Русе ви подкрепя“, каза градоначалникът. Той допълни, че снощи е видял едни „дракони“, които са се борили за града си. По думите му „Дунав“ е оцелял по категоричен начин в тази тежка битка.

Стоилов каза още, че продължават подобренията по Градския стадион в Русе, а новият ВИП сектор ще е готов до началото на следващия сезон. Народният представител Пламен Нунев, който също присъства на срещата поздрави момчетата, треньорите и ръководството на отбора. „Адмирации към вас.

Убеден съм, че предстоят добри дни за „Дунав“, каза Нунев. Д-р Симеонов изключително емоционално заяви, че днес се е събудил щастлив и благодари на всички, които са съпричастни с каузата „Дунав“. „Фк „Дунав“ не може да функционира без подкрепата на Общината“, каза още д-р Симеонов.

На среща с кмета
Община Русе

Благодарности към футболистите си, ръководството, колегите и феновете отправи и треньорът на отбора Людмил Киров. От името на съотборниците си капитанът Мартин Ковачев благодари за вниманието, което се отдава на труда на отбора и декларира, че той и съотборниците му ще дадат всичко от себе си за по-доброто представяне на „Дунав“ догодина.

„Нашият отбор показа, че заслужава да играе в Първа лига“, каза още Ковачев. В края на срещата кметът Пламен Стоилов подари картини с изглед от красивия дунавски бряг на треньора на „Дунав“ Людмил Киров и на президента на клуба д-р Симеон Симеонов.