Кметът учи деца да готвят гювеч
Кметът учи деца да готвят гювеч / netinfo
Как се приготвя гювеч в пръстен съд ще покаже на децата от Защитеното жилище кметът Божидар Йотов По негова инициатива специалисти от общинска администрация ще посещават и ще се срещат периодично с младежите от Защитеното жилище в Русе.

В рамките на организираните от социалното заведение ежемесечно Отворени врати, екипът на Защитеното жилище и неговите обитатели ще разговарят със своите гости по различни теми или проблеми.

Социалната услуга „Защитено жилище” е делегирана държавна дейност, която Община Русе осъществява чрез фондация “Приятелска подкрепа” с финансовата помощ на български и чуждестранни донори. За реализацията на този проект фондация „Приятелска подкрепа” с председател Маргарита Събева, получи през 2006 г. наградата „Проект на годината в социалната сфера за Неправителствени организации”. Капацитетът на дома е осем младежи със специфични потребности, за които се грижат специално обучени социални работници по индивидуално разработени планове. Основната цел на социалната услуга е младежите да се адаптират и интегрират в обществото и да придобият умения за самостоятелен живот.