/ Дарик Русе
Невероятен концерт поднесоха на русенската публика група „Кикимора” и оркестърът на Държавна опера-Русе. Мащабният проект Children in Time се осъществи под диригентството на младия маестро – русенецът Димитър Косев. В пълната голяма зала на Доходното здание прозвучаха най-големите хитове на групите Deep Purple и Rainbow.

Класика и джаз с Хилда Казасян

Младият фронтмен на групата Никола Здравков спечели публиката с мощния си глас и раздаването във всяко едно от парчетата, не можаха да му се опрат и височините, характерни за вокалите на двете групи. Никола Здравков е познат от последния музикален формат „Гласът на България“, но всъщност броени дни преди началото на предаването той става член на група „Кикимора”.

Камерен концерт на Фестивален оркестър Алегра

Присъстващите бяха впечатлени и от факта че барабанистът Николай Тодоров свири с гипсирана ръка и въпреки това се раздаде на 100%.

Не по-малко овации пожъна диригентът Димитър Косев, който не скриваше емоциите си и факта, че харесва рок музиката. В едно от парчетата той размени мястото си с Марин Иванов на клавишите и показа завидно майсторство, а Николо Коцев се пошегува, че следващата му изява ще е на барабаните.

Близо два часа продължи магията, сътворена от групата и състава на филхармонията, но още половин час публиката връща музикантите за бис.