Изправят пред съда румънец, причинил катастрофа, при която е загинала съпругата му
Изправят пред съда румънец, причинил катастрофа, при която е загинала съпругата му / netinfo

Окръжна прокуратура – Русе предаде на съд 55-годишен румънски гражданин, който нарушил правилата за движение и причинил катастрофа при която по непредпазливост причинил смъртта на съпругата си - престъпление по чл. 343, ал. 1,  вр. чл, 342, ал. 1 от НК.

Обвинението срещу Пол Попеску  е за това, че на 14.06.2015 г. на пътя гр. Плевен - гр. Русе, при управление на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с румънски регистрация, нарушил правила за движение по пътищата, като не  контролирал непрекъснато превозното средство, движил се със скорост несъобразена  с атмосферните условия, като допуснал пътнотранспортно произшествие и по непредпазливост причинил смъртта на 51-годишната си съпруга.

На 14.06.2015 г. обвиняемият,с лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с румънски регистрация  се движел по републикански път от гр. Плевен към гр. Русе, като с него пътувала съпругата му. Управлявал  колата със скорост около 108,7 км./ч. В района на км.5+800, загубил управлението на автомобила, който напуснал платното и се ударил в крайпътни дървета. В резултат на катастрофата съпругата му получила тежки наранявания, била откарана в МБАЛ – Русе, където починала.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд-Русе.