/ netinfo

На 9 ноември, в Доходно здание, Фолклорно танцово студио „Зора“ отбеляза своята десета годишнина с голям празничен концерт. В него взеха участие всички възрастови групи на състава с танци от различни фолклорни региони.

Наградиха първенците в конкурса "Северно сияние"

За първи път на сцена те показаха специално за случая два нови танца - „Олелия“, изпълнена от детския състав по хореография на Илонка Неделчева и „Варненско настроение“ по хореография на Стефан Желязков. Основател и ръководител на състава е хореографът г-н Мъгърдич Астхигян.

Неотлъчно през последните години до него в работата му стоят Кристина Стефанова - репетитор и Димитър Димитров - корепетитор. Всички те споделиха, че мисията на състава е да запазят българските традиции и обичаи живи.

Фолклорен танцов фестивал „Северина“ се проведе на 5, 6 и 7 октомври

По време на концерта беше направена кратка ретроспекция на изминатия за тези години творчески път. Специален сценичен поздрав на студиото бе поднесен от клуба по Ушу и Тай Чи, от мажоретен състав „Екстрийм“ и от балетно студио „Импулс“, всички те към ОМД-Русе.

Танцово студио „Зора“ получиха много поздравителни адреси и кошници с цветя от различни формации и колеги работещи в областта на фолклора, както и от официални институции.

Директорът на Младежки дом г-жа Красимира Николаева връчи специален юбилеен плакет на ръководителя г-н Астхигян, за творческата му дейност.