Евродепутат:Скоро ще има светкавично справяне с проблема с бежанците
Евродепутат:Скоро ще има светкавично справяне с проблема с бежанците / Дарик Русе, Искра Георгиева

„В рамките на месец ще видим светкавично справяне с проблема с бежанците“. Това заяви в Русе евродепутатът от Реформаторския блок Светослав Малинов. Според него мерките не са се забавили, а е имало стъпки в грешна посока по отношение на кризата с бежанците. „Германия и Швеция, които водеха политика на отворените врати вече променят подхода , има смяна на тона и по-стриктни мерки. Кризата беше обявена за безпрецедентна, но да се твърди, че Европа е безсилна е пропаганда“, коментира Малинов.

По отношение протеста на полицаите в страната Малинов заяви, че е притеснен. „Всичко, свързано с армия и полиция е извънредно за мен. Това създава общо усещане за несигурност на всички граждани. Притеснява ме също ограничаването на правата за протестиране. Бих искал всичко това да приключи по-бързо“, каза евродепутатът.

Светослав Малинов беше в Русе, за да се срещне с ученици във връзка с инициативата си „Европейско междучасие“. Целта му е да представя пред младите хора правата и задълженията ни като европейски граждани, ролята и задачите на  Европейския парламент и приоритетите на членството на България в ЕС. В рамките на един учебен час учениците имат възможност да участват и в свободна дискусия. Малинов разказа, че е много приятно изненадан от учениците в Русе, които са му задавали точни и сериозни въпроси. Досега той се е срещнал с над 1000 младежи от 25 училища в страната. Желанието му е следващата година да заведе група от 25 деца в Брюксел, за да се запознаят на място с европейските институции.