/ netinfo
Екипът на филма "Донбаска пролет“ кани русенци и гостите на града на прожекцията на българския документален филм в Русе. Събитието ще се състои днес от 16:00 и от 18:00 часа /две последователни прожекции/ в читалище "Зора".

След филма зрителите ще могат да разговарят с автора Екатерина Митринова и други представители на филмовия екип, които ще присъстват на събитието.

"Донбаска пролет" Документален филм, България, 2017, 88 минути. Автор-Екатерина Митринова; оператор-Цветомир Гетов; сценарий-Александър Николов; монтаж-Стефан Петров; превод-Георги Станчев, субтитри-Даниела Пенкова.

"Турандот" на сцената на Операта

Документалният филм показва отблизо живота на хората в Донбас в условията на война. Заснетите репортажни кадри от 2016 година представят войната през погледа на местните жители.

Във фокуса на обектива попадат техните преживявания, гняв, болка и надежда за бъдещето. Създателите на филма търсят отговор на въпросите защо и как се стигна до този кървав конфликт. На фона на насилието и разрушенията обаче разцъфва силата на пролетта - символ на новия живот и вярата в човешкия стремеж към съзидание и доброта.