/ РБ "Л. Каравелов"
В четвъртък, 24 януари, от 18:00 часа, РБ „Любен Каравелов“ организира представяне на автора Васил Гинев и книгите му „Зорница“и „Вълчан войвода – Златният Бог на България". Срещата с писателя ще предложи на публиката и приятелите на историческото четиво интересна гледна точка към забравени страници от миналото на България.

Обичаят „Ладуване” пресъздадоха ученици от МГ „Баба Тонка”-Русе

В книгата „Зорница” с
е пресъздава трагичната участ на 100 жени от българско село станали обект на зловещ експеримент по време на турското робство, който има за цел да експериментира подмяна на генофонда в поробена България. В пълно съзнание за великата си саможертва, българките понасят невъзможното, неописуемото, скверното...

Как обаче успяват да изпълнят мисията си и да провалят експеримента? Зорница - най-силната духом сред тях, ги закриля до последно, след което продължава да отмъщава на поробителите до своята гибел в името на народността.

"Игра с изкуството" - новият проект на Русенската галерия

Другият роман разказва за един от великаните на българския дух - Вълчан войвода, превърнал се в последна надежда за поробените българи и страшилище за турските управници. Проследено е вътрешното израстване на осъзнатия стратег, а не просто отмъстителя, който има визия за Свободна България и за постигането на тази велика цел.

Без малките герои, като тези в моите книги, едва ли бихме имали титаните на националното и освободителното движение Левски, Ботев и Раковски, за да направим България свободна и независима- споделя авторът на романите Васил Гинев.