/ Снимка: Дарик, архив
Двама водачи на 43 и на 24 години са загинали на място при зверска катастрофа на главния път Русе-Бяла. Тежкият инцидент е станал около 21.30 часа, на 28 октомври, съобщи началникът на сектор „Пътна полиция“-Русе главен инспектор Михаил Манов.   

Шофьор пострада на пътя Русе-Бяла

При ясно време, суха настилка, нормална видимост, на завой, лек автомобил БМВ със софийска регистрация, управляван от 43-годишен мъж, е навлязъл в лентата за насрещно движение и се блъснал челно в движещ се в посока Бяла лек автомобил „Мерцедес“, със силистренска регистрация, с водач 24-годишен мъж.

В резултат на удара са починали на място двамата водачи. Пострадал е пътник, возещ се отпред вдясно в мерцедеса, който след преглед в УМБАЛ-Русе е освободен за домашно лечение с травма на гръден кош.

ТИР пламна в движение по пътя Русе-Бяла

Обстоятелствата около катастрофата се изясняват, но най-вероятната причина е несъобразена скорост. Очаква се да излязат и резултатите от кръвните проби на водачите. Мястото, където е станала катастрофата е един от петте участъка с висока концентрация на произшествия по пътя Русе-Бяла, който остава една от най-опасните отсечки у нас.