297 са подадените заявления от кандидати за длъжността „Личен асистент“
297 са подадените заявления от кандидати за длъжността „Личен асистент“ / dariknews, архив

297 са подадените заявления от кандидати за длъжността „Личен асистент“. Първият етап за прием на заявления на кандидати за длъжността и кандидат-потребители за ползване на социалната услуга се проведе от 27 март до 9 април.

Проектът е „Нови възможности за грижа” по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г., бюджетна линия 2014BG05M9OP001-2.2015.001 „Нови алтернативи“, финансиран съгласно договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ с регистрационен номер 2014BG05M9OP0-2.2015.001- C0001. В този срок са подадени 388 заявления от кандидат-потребители, от които 66 за деца и 322 за възрастни.  Лицата, заявили желание да работят като лични асистенти, са интервюирани и оценени от сформираната комисия. Представен бе списък с одобрените кандидати за заемането на длъжността.

Извършени са оценките на потребностите на кандидат-потребителите от социални работници на дирекция „Социално подпомагане“ – Русе. Комисията за подбор на потребители, проведе заседание и обяви списък с класираните лица за ползване на социалната услуга. Потребителите са информирани за резултатите от класирането с индивидуални писма.

Към настоящия момент дирекция „Социално подпомагане“ – Русе провежда задължително обучение на одобрените кандидати за заемане на длъжността „Личен асистент“.

 

След приключване на обученията предстои напасване между одобрените лични асистенти и класираните потребители. Одобрените от потребителите лични асистенти ще бъдат назначени на длъжността. Всеки потребител ще  сключи договор за ползване на социалната услуга „Личен асистент“.