/ dariknews.bg
Над 28 милиона касови бележки са регистрирани до този момент за участие в надпреварата за 50 000 лв., голямата награда във втория сезон на Лотарията с касови бележки на НАП. Фискалните бонове, записани в играта до сега, са на обща стойност 388 млн. лв.

НАП-Русе дари компютърна техника на три училища

Средно един участник регистрира по около 370 касови бележки и по този показател русенци са на първо място в страната с по 454 бележки на човек. Общо участниците от региона ни към момента са 2 616, като са регистрирали общо 1 191 447 фискални бонове и 54 437 плащания през пос-терминали.

Общата регистрирана в тях сума е близо 15 милиона лева. Тегленето на голямата награда ще бъде на 10 декември 2018 г., малко преди 9:00 ч., на живо в ефира на bTV. Следващата седмична награда ще бъде изтеглена в идващия понеделник - 19 ноември, в сутрешния блок на bTV, малко преди 9:00 часа.

Късметлията ще получи чисто нов лаптоп с впечатляващи показатели. Лотарията с касови бележки доби популярност и в социалната мрежа Фейсбук. Там страницата на играта - https://www.facebook.com/kasovbon, има близо 5800 последователи и 5350 харесвания от регистрирани потребители.

Съвети на НАП за непрекъснато здравно осигуряване

Над ¼ от феновете на Лотарията във Фейсбук са от столицата, а 75% - са жени. В данъчната лотария имат право да участват всички български граждани, които са навършили 14 години и регистрират фискалните си бонове в интернет, на специално създадения за целта сайт - www.kasovbon.bg.

Както и през предходния сезон, данните, които трябва да бъдат въведени за участие, са стойността на покупката, датата и часа, в който е издадена касовата бележка. Няма ограничения за минимална или максимална стойност на покупките, допълват от НАП.