зов за помощ Криси
зов за помощ Криси / Да помогнем на малкия Криси
3-годишният Кристиян Борисов от Разград продължава героичната си битка с коварното онкологично заболяване невробластом.

Благодарение на стотици добри хора с големи сърца, малкият герой Криси вече започна своето лечение в Турция.

Назначени му бяха две химиотерапии, предстоят изследвания с ядрено-магнитен резонанс и скенер. Въз основа на тези резултати ще се определи дата за операция. Лечението на Криси ще продължи с лъчетерапия и присаждане на стволови клетки.

Нека ви припомним за жестоката битка за живот на Кристиян, който вече година се бори с тежката диагноза. В началото на 2020 година баща му открива образувание от лявата страна над ключицата на детето. След преглед лекарите казват, че е нормално да има такива възли, които вероятно са следствие от настинка и че детето ще се оправи.

Зов за помощ: Да помогнем на малкия Криси да пребори тежката си диагноза 

Изписват му антибиотик за лечение на настинката и след 10-ина дни Криси, който тъкмо е започвал да говори по това време, усеща силни болки в корема. Родителите му започват отново да го водят по лекари в Разград, но лечението е без успех.

След 4 месеца родителите на Кристиян отиват във Варна, където след пълни изследвания и биопсия откриват образувание в дясната надбъбречна жлеза на детето.
На 07 май 2020 г. родителите чуват тежката диагноза: абдоминален невробластом четвърти стадий – тумор в дясна надбъбречна жлеза.

Веднага започват осем курса на химиотерапия, по време на които Криси остава без коса, но продължава да е все така игрив и не спира да се усмихва на света.

Събраната сума до момента обаче е недостатъчна.

Кампанията за събиране на средства продължава, а във Фейсбук групата Да помогнем на малкия Криси е публикувана актуална информация за състоянието на детето, както и възможности за участие в благотворителния базар.

Въпреки болестта Криси е едно слънчево и прекрасно дете, споделят близките му. Безкрайно щастлив е когато е с мама и тати, и обожава да е покрай малката си сестричка Рая.

Близките на Криси призовават всички, които имат възможност и желание да помогнат в борбата му за живот, дори и само с разпространението на каузата. И пишат:

Благодарим ви за подадената ръка!

Благодарим ви за вярата и надеждата в доброто!

Вярвам, че заедно ще помогнем на Криси да пребори болестта!

Дарителска сметка:

Титуляр: Кристиян Георгиев Борисов
IBAN: BG61BPBI79494072082701
BIC: BPBIBGSF
Пощенска банка: „ЮроБанк България”