„Вулкани” изригнаха за празника на Химията
„Вулкани” изригнаха за празника на Химията / ПГХТБ"Мария Кюри"-Разград
Професионалната гимназия по химични технологии и биотехнологии „Мария Кюри”-Разград отбеляза днес патронния си празник – съобщават от ръководството на училището.
Тържественият ден бе открит от директора на Гимназията Стойчо Стоев, който приветства всички ученици, учители и служители на училището. След думите на директора най-малките ученици, новопостъпилите осмокласници, представиха кратка история на създаването на Гимназията. 
Последва поетичен рецитал, представен от ученички, които чрез любовта си към поезията докоснаха сърцата на всички присъстващи.
Проведе се интерактивно състезание, в няколко кръга, в което участваха три отбора – отбор „Карбонати”, отбор „Сулфати” и отбор „Хлориди”.  Учениците демонстрираха знания и умения по различни дисциплини. Една от най-атрактивните задачи бе предварително изготвяне на макет на Вулкан. Всеки отбор получи реактиви, с които да предизвика вулканично изригване. В паузите между отделните части водещите поддържаха вниманието на всички с интересни въпроси от областта на природните науки.
В програмата с вихрени танци участваха и деветокласничките, а публиката аплодира в такт с ритмите.
В края на този незабравим празник, всички участници бяха наградени.
Най-очакваният момент от всички за деня, бе връчването на Приза „Ученик на годината”. По предложение на Педагогическия съвет, единодушно бе избрана Шенай Мехмедова от 10А клас. Наградата връчи директорът на Гимназията Стойчо Стоев. Той поздрави носителката на Приза и отправи пожелание към учениците да последват примера. Наградата е връчена на Шенай Мехмедова се връчва за цялостен принос и участие в ученическия живот в Гимназията, за участие и отлично представяне на различни конкурс, както и за отличен успех и за примера, който дава с поведението си на възпитана, успешна, позитивна и толерантна ученичка.

Вулкани изригнаха за празника на Химията
ПГХТБ"Мария Кюри"-Разград

Вулкани изригнаха за празника на Химията
ПГХТБ"Мария Кюри"-Разград

Вулкани изригнаха за празника на Химията
ПГХТБ"Мария Кюри"-Разград

Вулкани изригнаха за празника на Химията
ПГХТБ"Мария Кюри"-Разград