/ МВР
За три кражби, извършени на 1 август в Разградско  съобщава полицейският бюлетин днес. Най-големи са щетите, нанесени на търговищка фирма.

Разкриха крадец на дрелка и гаечен ключ

На 1 август, около 17:15 часа на паркинг пред жп гара Самуил от паркиран и оставен незаключен с отворен прозорец товарен автомобил "Фолксваген LT35", собственост на фирма "БРТ Лоджистик "ЕООД-Търговище, управляван от 59-годишен мъж от Търговище, неизвестно лице извършва кражба на чантичка със сумата от 1200 лева намираща се в нея. По случая е образувано досъдебно производство.

Също на 1 август в РУ на МВР-Разград 48-годишна жена е заявила, че от 22 май до 1 август от дома й е извършена кражба на 6 броя златни ланци с общо тегло около 480 грама. По случая е образувано досъдебно производство.

В Божурово откраднаха мотопед, в Разград - телефон от пейка

Третата кражба е извършена между 21.30 часа и 23.10 часа на 1 август в ресторантски комплекс "Пътконсулт" край Разград. Неизвестно лице извършва кражба на оставен на маса без надзор мъжки кожен портфейл с намиращи се в него 95 лева, лична карта, свидетелство за управление на МПС, дебитна карта и пин код за нея, собственост на 38-годишен мъж от село Каменар.

По случая е образувана проверка.