Творческа работилница отвори в Детския отдел на библиотеката
Творческа работилница отвори в Детския отдел на библиотеката / РБ"Проф. Боян Пенев"-Разград
Творческа работилница „Коледна магия” отвори в Детския отдел към Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев” в Разград – съобщават от културната институция.
Директорът на библиотеката Женета Александрова посочи, че основната цел е приучване на подрастващите в изконните ценности и създаване на подобаващо настроение. До края на годината за времето от 14 ч. до 16 ч. децата, които имат желание, са добре дошли да творят с материали, подсигурени от РБ„Проф. Боян Пенев”. 
Този тип работилници са традиционни за разградската библиотека, а практиката показва, че коледните и новогодишни картички, изработени с различни техники са предпочитани като възможност да намерят своя адресат с най-сърдечни благопожелания. Изработването на коледна украса е допълнение към творческата работилница.  
В първия ден най-нетърпеливи в Детския отдел са гостували децата, посещаващи НЧ „Делиорман 2014”. Под ръководството на майсторите-занаятчии Цвети Терзиева – „Художествено плетиво” и Хафизе Басри – „Приложни изкуства” подрастващите усвоили тънкостите на подготвяне на коледни сувенири с нови техники. Те изработили картички, екосурвакници, елхи от прежда и празнични чудеса.
Творческата работилница „Коледна магия” търси своите весели помощници за подготовката на приказни вълшебства! Творбите им ще бъдат експонирани в Магическа коледна изложба на 28 декември.
От библиотеката съобщиха още, че дните от 28 до 31 декември са обявени за безплатна регистрация на потребители на библиотечно-информационни услуги.