/ Снимка: БГ НЕС, архив
Тийнейджър и възрастна жена са пострадали при две катастрофи, станали през последните дни, а при трета - водачът избягал, съобщават от ОД на МВР-Разград.

При две катастрофи пострадаха велосипедист и шофьор без книжка

На 12 август на пътя Русе-Варна лек автомобил "Рено-Сценик, управляван от Д.Х. на 72 години от Разград отнема предимство на движещия се по главния лек автомобил с марка «Мазда», управляван от И.И. на 22 години от Варна. Вследствие на настъпилото ПТП е пострадала возещата се в лекия автомобил "Рено"-Сценик Е.Х. на 70 години от Разград.

Жената е с фрактура на ключица на дясна ръка без опасност за живота. Водачите са изпробвани за алкохол с техническо средство, като резултата и при двамата водачи е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство.

Украинка пострада при катастрофа, мъжът й се блъсна в канавка и пътен знак

В същия ден около 19.50 часа водачът на лек автомобил "Ауди А4" Д.К. на 30 години от Разград, движейки се по ул. "Костур" в областния град блъска внезапно излезлия на пътното платно колоездач на 13 години от Разград.

Вследствие на настъпилото ПТП момчето е настанено в МБАЛ-Разград за наблюдение, без опасност за живота. Шофьорът е изпробван за алкохол с техническо средство, като резултатът от проверката е отрицателен. По случая е образувано досъдебно производство.

Пешеходец пострада при катастрофа в Кубрат

На 11 август, около 16.15 часа по пътя между Кубрат и село Беловец в посока на движение от Беловец към Кубрат настъпва пътно-транспортно произшествие между тежкотоварен автомобил "Фолксваген ЛТ 35" с водач на 59 години от Търговище и тежкотоварен автомобил "Мерцедес"-Спринтер с водач на 28 години от Шумен.

Пиян шофьор предизвика катастрофа с два спрели автомобила

Водачът напуска произшествието. От екип на РУ-Кубрат той е установен в района на бензиностанция "М - Петрол" в Кубрат, изпробван е за алкохол с техническото средство, цифровата индикация на което е отчела 1.93 промила. За случая е уведомен дежурния районния прокурор. Водачът е задържан в РУ-Кубрат за срок до 24 часа със заповед за задържане. По случая е образувано бързо производство.